Kup sól himalajską.
Składnikiem koniecznym do poprawnego działania ludzkiego organizmu jest sól. Jakie cechy posiada sól kłodawska oraz różowa sól himalajska? Czemu powinno się stosować je podczas gotowania?
Różowa sól himalajska – jakich minerałów dostarcza?
Sól kuchenna to jeden z najlepszych dodatków, który doskonale podbija smak potraw. Choć nadużywanie soli może mieć niepożądane oddziaływanie na nasze samopoczucie, to jej rozważne ilości (nieprzekraczające 6 gramów dziennie) są konieczne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Sól zaopatruje nas wszak w sód, czyli w pierwiastek regulujący utrzymanie poprawnego ciśnienia we krwi i gospodarkę wodną. Jednym z najzdrowszych typów soli jest różowa sól himalajska wydobywana ze pokładów liczących ok. 250 mln lat. Produkt ten zawiera mnóstwo wartościowych pierwiastków oraz minerałów, takich jak potas, cynk czy wapń, a zarazem nie posiada niebezpiecznych zanieczyszczeń i składników, np. trujących metali ciężkich. Sól himalajska wspaniale podbija smak potraw i jest do kupienia zarówno w formie drobnych, jak i grubszych kryształków.
Sól kłodawska – źródło potasu, wapnia i żelaza
Sól kłodawska natomiast to produkt o dużym stopniu czystości – posiada prawie 97% chlorku sodu i stanowi wspaniały do domowych kiszonek. Jest m.in. kopalnią potasu, cynku czy wapnia, czyli pierwiastków niezbędnych do utrzymania pełni zdrowia. Niejodowana sól kłodawska wydobywana jest w kopalni soli Kłodawa w Wielkopolsce. Nie poddaje jej się ługowaniu, tym samym nie zatraca swoich cech i jest łatwo przyswajana przez organizm. Sól kłodawska jest powszechnie stosowana nie tylko w przemyśle spożywczym, ale również sektorze przemysłowym, chemicznym oraz w rolnictwie, kosmetyce i lecznictwie.
Nasze dane adresowe:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]